Sinä olit tarpeeksi hyvä koko sen ajan

Millainen sinä olit, ennen kuin muut sanoivat sinulle millainen sinä olet?

Muistatko sitä? Kuka on se autenttinen sinä, joka on täysin omassa valossaan ja energiassaan? Sellainen sinä, joka ei kanna mukanaan mitään muiden ihmisten sinuun asettamia rooleja eikä maskeja?

Me synnymme tänne maailmaan yksin, ja lähdemme täältä ikuisuuteen yksin, mutta sen ajan, kun me vietämme täällä, me olemme yhteydessä toisiin ihmisiin. Se on elämämme suurin siunaus ja suurin haaste.

Kun me synnymme, olemme täynnä valoa ja rakkautta. Jokainen pieni vauva rakastaa ihan jokaista solua ja atomia itsessään, ja osaa selvästi ilmaista omia tarpeitaan. Vauvana olemme myös täysin toisten huolenpidon armoilla. Täysin riippuvaisia toisista ihmisistä. Siitä alkaa meidän matkamme, jossa kasvamme, opimme ja kehitymme, aina yhteydessä toisiin ihmisiin.

Parhaimmillaan opimme, että toiset ihmiset ovat olemassa meitä varten, auttavat tukevat ja kannustavat. He kohtaavat sinut omana itsenäsi ja antavat sinulle tilaa kaikkine tunteinesi kasvaa ja tutkia maailmaa ja omaa paikkaasi siinä.

Useimmin oppimme sisältää kuitenkin myös toisten ihmisten traumakokemuksia, joita alamme kantaa mukanamme. Kontaktimme toisiin ihmisiin ei ole aina pelkästään tukevaa ja kannustavaa. Se sisältää aina myös kontaktin toisen ihmisen maailmankuvaan, jonka he kanssamme jakavat. Se sisältää myös sen, millaisena he meidät näkevät. Se taas peilautuu täysin heidän omasta sisäisestä maailmasta. Ei siitä, millainen on se autenttinen sinä oikeasti.

Voimme nähdä toisessa vain sen, mikä meissä on itsessämme sisällä.

Kontaktissa toiseen ihmiseen saat aina palautetta itsestäsi. Muut alkavat kertoa sinulle, millaisena sinut näkevät. Ja sinä alat uskoa, ja rakentaa minäkuvaasi saamasi palautteen mukaan. Vaikka jokin palaute ei tunnu sinusta oikealta, on helppoa alkaa epäilemään omaa sisäistä totuuttaan, kun ulkopuolelta tulee painetta tehdä niin. Tämä korostuu erityisesti läheisissä parisuhteissa, esim suhteessa vanhempiin, ystäviin ja elämänkumppaniin. Siksi esim. koulukiusaaminen tai parisuhteiden henkinen väkivalta todella voi suistaa elämän raiteiltaan.

Tämä johtaa epätasapainoon omassa energiassamme. Kun hyväksymme muiden antaman palautteen oman totuutemme edelle, alamme voida henkisesti ja fyysisesti pahoin.

Siksi yksi hyvä hyvinvointivinkki, joka haluan antaa sinulle tähän hetkeen on tämä: kun saat jatkossa palautetta muista koskien sinua itseäsi, niin sen sijaan, että otat sen itseesi, niin pysähdy kuuntelemaan tietoisesti sitä, miltä tämä palaute saa sinut itsesi tuntemaan. Mihin kohtaan sinussa palaute osuu? Mitä se saa sinut tuntemaan?

Sinä voit tehdä itse sen valinnan, että et ota kantaaksesi tätä energiaa, mitä toinen ihminen yrittää tarjota. Sinä itse vastaat omasta energiastasi ja yksin sinä voit vetää rajat sen ympärille.

Sinä olet ydinolemukseltasi pelkkää valoa ja rakkautta. Mikään tässä maailmassa ei sitä muuta. Vaikka me hyväksymme joskus toisten narratiivia itsestämme osaksi itseemme, vaikka me joskus toimimme haavoista ja traumoista käsin, se on osa ihmisyyden kokemustamme. Ihmisyyteen kuuluu myös varjopuoli, jonka olemassaoloa on turha kieltää. Se ei poista sitä, että ydinolemuksemme on puhtaasti hyvää ja rakkaudellista.

Joten kun saat ikävältä tuntuvaa palautetta, muista, että se ei kerro sinusta itsestäsi mitään. Se ei määritä sinun arvoasi. Se kertoo vain siitä, minkälaisten asioiden kanssa palautteen antaja kipuilee itse tällä hetkellä ja mitkä asiat hän itsessään kieltää.

Tämän asian aidosti oivaltaminen avaa oikeasti aivan uuden maailman eteesi. Kun ymmärrät, että koko sen ajan, kun sinä luulit olevasi huono ja arvoton, epäilit itseäsi etkä sallinut itsellesi rakkautta, koko sen ajan sinä itse asiassa olitkin tarpeeksi hyvä. Anna sen oivalluksen upota nyt syvälle tajuntaasi, sillä se on täysin totta myös sinun kohdallasi.

Tämä koskee tottakai myös sinua itseäsi. Kun huomaat jonkun asian toisessa ihmisessä triggeröivän sinua, mitä se kertoo sinusta itsestäsi? Mikä pelko tai vastustus on astunut esiin triggerin muodossa? Miten voisit käsitellä sen itsessäsi sen sijaan, että heität sen toisen naamalle syytöksenä tai matalavärähteisenä palautteena?

Meditaatio on erittäin hyvä työkalu, kun haluat alkaa vapautua pahalta tuntuvista rooleista ja naamioista, joita olet toisilta itseesi omaksunut. Meditaatiossa käännyt itseesi ja saat yhteyden omaan tunnusenergiaasi, siihen aitoon autenttiseen sinuun. Hiljenny hetkeksi, hengittele syvään sisään ja ulos ja kysy omalta sisäiseltä ääneltäsi: Millainen minä olen? Mitä se sinulle kertoo? Millainen sinä tunnet olevasi?

Mitä ihmissuhteillesi tapahtuu, kun jatkossa kohtaat ihmiset tästä sinun omasta tunnusenergiastasi käsin?

Rakkaudella,
Heidi

PS. Kuulen mielelläni sinun ajatuksiasi! Kommentoi alle ja jaa tuntemuksiasi tästä kirjoituksesta.