Blondin pelastus: Olaplex-hoito

Kuten ehkä tiedätkin, vielä kolme vuotta sitten olin tumahiuksinen. Hiustenhoito oli silloin helppoa: värjäsin itse tyvikasvun, ja silloin tällöin hoidin hiuksia naamiolla ja leikkuutin pahimpia kuivuuksia latvoista. Mustassa hiuksessa ei juuri mitkään hiusongelmat näkyneet ja väri oli aina tasainen. Hiukset tuntuivat paksuilta, myös siksi että niissä oli väriä.

Olen ollut koko aikuisikäni tummahiuksinen ja värjännyt hiuksiani aina tummemmaksi ja tummemmaksi, joten en osannut ajatellakaan vaalennukseen ryhtyessäni, miten työläs vaalean tukan ylläpito onkaan, ja miten vaikeaa se on saada näyttämään hyväkuntoiselta. Puhumattakaan kaikista vaalean sävyistä, kun se oikean sävyn löytäminen on todella haastavaa.

Vaalennus vaikuttaa radikaalisti hiuksen kuntoon. Värinpostio ja vaalennus avaa hiuksen rakenteen täysin ja poistaa siitä kaiken väripigmentin. Samalla hius myös ohenee. Ja vaaleassa hiuksessa myös hiuksen kunto näkyy eri tavalla kuin mustassa tukassa. Kuiva hapsottunut tukka näyttää vaaleana vielä huonokuntoisemmalta kuin tummana.

Onneksi tähän ongelmaan on tullut kolmisen vuotta sitten uusi innovaatio, joka elvyttää vaalentamisten ja muunlaisen hiusta rasittavan käsittelyiden lannistaman tukan. Jos olisin tämän tiennyt kolme vuotta sitten, olisin ottanut tämän heti vaalennusprosessiini tueksi heti alusta pitäen ja säästynyt monelta tukkaharmilta.

Kyseessä on Olaplex-hoito, jota pääsin kokeilemaan Kampin Q-hair -kampaamossa Junior Stylist Pirittan käsittelyssä. Olaplex on kaksivaiheinen hoito, joka tehdään kampaamossa joko värjäyksen tai vaalennuksen yhteydessä, tai erillisenä hoitona. Minulle tehtiin hoito nyt erillisenä hoitona, mutta seuraavaksi kun menen taas vaalennukseen, otetaan Olaplex mukaan vaalennusaineen sekaan. Tässä hiusteni lähtötilanne:

Olaplex on tehty korjaamaan hiuksessa jo syntyneitä rakennevaurioita. Se rakentaa hiuksen sisällä uudelleen rikki menneitä rikkisiltoja, ja palauttaa sen jäntevyyden sekä sulkee sen rakenteen. Hoidolla saadaan elpymään todella huonokuntoinenkin hiuslaatu, ja tulosta voi ylläpitää kotihoitotuotteilla.

Hoidon alussa Piritta levitti ykkösvaiheen Olaplex-aineen kuiviin hiuksiini, ja antoi sen vaikuttaa. Vaikutusajan jälkeen hiuksiin levitettiin kakkosvaiheen Olaplex-aine, joka sai vaikuttaa pyyhkeen alla. Samalla nautin ihanaa cappucinoa ja nautin pesupaikan hierovasta tuolista. On ihan mahtavaa, miten Q-hairissa samalla saa hemmottelua hiuksille ja kaikille aisteille!

Ykkösvaiheen Olaplex-aine

Kakkosvaiheen Olaplex-aine

Kakkosvaiheen Olaplex-aine työstettiin ja kammattiin hiuksiin tasaisesti

Samalla sain nauttia kahvista ja hierovasta tuolista

Hiusten kohentunut kunto näkyi jo huuhteluvaiheessa

 

Kun hoito oli valmis, Piritta vielä pesi hiukseni hiuspohjan toimintaa aktivoivalla kofeiinishampoolla ja levitti lopuksi hiuksiini hoitoaineen. Ja ah autuutta, sain vielä päänahkahieronnan, luksusta jota todella rakastan! Pyyhekuiviin hiuksiin levitettiin vielä pieni määrä Olaplex-kotihoitotuotetta, jonka jälkeen Piritta föönasi hiukseni kuiviksi.

Olaplex-hoito sai jo yhden hoitokerran jälkeen hiukset tuntumaan ja näyttämään paljon paremmilta. Ne tuntuvat nyt paljon vahvemmilta ja näyttävät sileämmiltä. Ja myös vaaleammilta, sillä kun hiuksen rakenne on sukeutunut eikä avoin, se heijastaa valoa eri tavalla. Olen todella onnellinen, että sain itselleni ja hiuksilleni tällaisen hemmotteluhetken kiireen keskellä, tunnen todellakin ansainneeni sen. Ja olen onnellinen, että hiusteni kunto koheni näin radikaalisti näin lyhyessä ajassa. Olo on nyt todella kuin Jumalattarella!

Kiitokset Pirittalle erittäin ammattitaitoisesta hiushoidosta! Tulen jatkamaan kotihoitoa Olaplexin kotihoitonaamion kanssa ja seuravan vaalennuksen yhteydessä värjäys tehdäänkin Olaplexin kanssa. Tässä vielä jälkeen-kuva hiuksistani: