Uusi ase ryppyjä ja velttoa ihoa vastaan: plasma

Tänä keväänä on markkinoille tullut aivan uusi kosmetologihoito, LCN plasma. Hoito kiinteyttää ihoa tehokkaasti ja tepsii sekä ryppyihin että veltostuneeseen ihoon (esim. raskaisiin luomiin).

Kyseessä ei ole mikään vamppyyrihoito, jossa ihoon pistetään veriplasmaa. Kyseessä on fysiikan neljäs olomuoto plasma, jota hyödynnetään hoidossa. Plasma on löydetyy vuonna 1928 ja teknologia on saanut Nobelin palkinnon.

Plasmalaitteella ihon lähelle viedään neulamainen hoitopää, joka tietyllä etäisyydellä reagoi ihon pinnassa olevan hapen ja typen kanssa muodostaen salaman. Hoitopää ei edes koske ihoa, mutta salama aiheuttaa iholle pienen ruven, joka on iholla 3-7 päivää. Plasma kiinteyttää ja kutistaa ihoa ja sitä voi käyttää iholle mihin tahansa vartalossa. Se myös kiihdyttää ihon omaa kollagenintuotantoa ja aktivoi ihon omaa solutuotantoa. Hoito toimii siis pintaa syvemmältä ja jatkuu hoitokerran jälkeen.

Kokeilin hoitoa tänään SKY:n seminaaripäivillä Adelain Beautyn osastolla, jossa SKY-kosmetologi (EAT) Ansu Malinen esitteli tätä uutuutta. Ansu teki minulle plasmahoidon yläluomilleni ja otsaryppyihini.

Tässä lähtötilanne:

Hoidon aluksi Ansu puudutti hoidettavat alueet. Puudutusaine sai vaikuttaa noin puolisen tuntia. Sen jälkeen Ansu varmoin ottein alkoi hoitaa ihoani tekemällä pieniä nopeita ”pistoja” (laite ei siis koskenut ihoani) ja nenääni tuli kevyt palaneen haju. Mistään muusta en huomannut, että hoito oli käynnissä, sillä ihoni oli niin hyvin puutunut. Ainoastaan silmäkulmissa, missä iho oli vähän ohuempaa, hoito tuntui nopeana kuumiuden tunteena. Kivuliaaksi en voi sitäkään sanoa.

Tältä toimenpide näyttää:

Katso video Youtubessa

Hoito oli ohi muutamassa minuutissa. Suurin osa ajasta meni puutumiseen, itse toimenpide oli ohi nopeammin kun ehdin juoda kupin kahvia (jota ennen hoitoa kannattaa muuten välttää).

ihon kiinteyttminen on nähtävissä heti, mutta hoito aiheuttaa trauman ihoon joka näkyy alussa turvotuksena. Kun turvotus ja ruvet poistuvat, on hoidon tulos paremmin nähtävissä, ja se tekeytyy vielä tulevien kolmen kuukauden ajan.

Tässä ihoni heti hoidon jälkeen:

Hoidon jälkeen rupea ei saa rasvata eikä oikein edes kastella, eikä sen päälle saa laittaa meikkiä. Kun rupi irtoaa, ihonhoitoa voi jatkaa normaalisti. Hoidon voi uusia tarvittaessa 8-12 viikon jälkeen, ja myös omilla ihonhoitorutiineilla ja elämäntavoilla on tottakai vaikutusta sen pysyvyyteen.

Heti näin hoidon jälkeen suurin näkyvä ero on kulmieni välissä olleessa rypyssä, joka oikeni aivan täysin yhdessä käsittelyssä. Aivan uskomatonta! Silmissäni ei ole juurikaan ryppyjä, mutta odotan kiinnostuneena näkeväni niidenkin lopputuloksen, kun rupi irtoaa ensi viikolla. Saatte siitä vielä uudemman raportin kuvineen. Plasmaa voi käyttää myös muualle ihon kiinteytykseen, esim. vatsaan, reksiin, leukaan ja vaikkapa rintoihin. Palataan siihenkin aiheeseen myöhemmin.